dinsdag 30 september 2008

Nog steeds problemen met de DC800-camera.

Ik heb de camera vorige week intensief uitgetest in de Rode Zee. Tot mijn grote spijt blijven de problemen met de behuizing zich nog steeds voordoen! Zo blijft de afdrukknop bij iedere duik vaststeken en kan ze onderwater niet worden gedeblokkeerd. Gevolg: het is niet meer mogelijk om nog foto's te pakken. Ik hoef je niet te vertellen hoe frusterend dit is. Zo miste ik een aantal (potentieel) mooie foto's van jagende tonijnen en hamerhaaien, grijze rifhaaien en scholen fusilliersvissen. Ik heb dus opnieuw een afspraak gemaakt bij de verdeler van Sealife en ga hem nu de camera teruggeven. Ik heb er namelijk mijn buik vol van! Hopelijk kan ik binnenkort nieuwe foto's online zetten, getrokken met een degelijke camera. To be continued!

dinsdag 9 september 2008

Super duikweekend!

We zijn dit weekend nog eens met de duikclub naar de Oosterschelde en het Grevelingenmeer getrokken. Het weer was niet fantastisch, maar de zichtbaarheid onderwater viel tegen alle verwachtingen goed mee. Ook het onderwaterleven was op zijn best. Zo hebben we hopen zeedonderpadden (gewone en groene), palingen, kreeften, krabben, botervisjes, harders, zeebaarzen, zwartooglipvissen, vorskwabben, compaskwallen, scholen ansjovisjes, heremietkreeftjes, hooiwagenkrabben, zeenaalden, enz. gezien. De ultieme kick heb ik echter gekregen van 2 beestjes die ik nog nooit eerder zelf had gezien, namelijk de gehoornde slijmvis en een langsnuitzeepaardje! Inderdaad! Beide foto's staan in de nieuwe fotoreeks die deze week online komt!

Wat de camera betreft, kan ik melden dat Sealife mij zonder enig probleem een nieuw onderwaterhuis heeft gegeven. Een zeer goede service dus! Jammer genoeg heb ik echter weer hetzelfde probleem voorgehad: namelijk de afdrukknop (om foto's te nemen) is tijdens een duik weer blijven vastzitten. Bijzonder frustrerend omdat je het onderwater niet gemaakt krijgt (en dus geen foto's meer kan maken). Misschien een constructiefout in de behuizing? Wie weet? Sealife krijgt alvast opnieuw een vraag voor uitleg! Ik hou jullie op de hoogte van hun antwoord.