zondag 27 juli 2008

Nieuwe fotoreeks - Barrage de l'eau d'heure

Dit weekend opnieuw een beetje geexperimenteerd met de camera! Jammer genoeg waren er enorm veel duikers in het stuwmeer, zodat er veel sediment in het water was opgewaaid. Niet de ideale omstandigheden dus om foto's te nemen. Daarnaast heeft het camerahuis van de Sealife DC800 een productiefout, waardoor de zoom constant ingedrukt wordt (intern knopje is te lang en duwt constant op de zoom). Zeer vervelend en heeft me een paar mooie foto's van een gigantische snoek gekost! Morgen dus terug naar de winkel in de hoop dat ze onmiddellijk een ander huis kunnen geven! To be continued!

vrijdag 25 juli 2008

Allereerste foto's - Ekeren (Muisbroek) 24/07/2008

Voila, de eerste 8 foto's (geselecteerd uit een lijst van 150 foto's) staan op mijn blogsite (zie diavoorstelling). Tijdens de duik heb ik verschillende instellingen van de camera en de flash uitgeprobeerd. Het ziet er naar uit dat ik nog veel meer zal moeten proberen. Onderwaterfotografie is duidelijk nog niet zo evident! Dit weekend worstel ik mij alvast door een cursusboek over onderwaterfotografie. Ondertussen wens ik jullie alvast veel plezier met de foto's.

Introductie in de digitale onderwaterfotografie

De voorbije jaren heb ik het onderwaterleven onder verschillende omstandigheden en op verschillende locaties wereldwijd kunnen bewonderen. Ondertussen groeide mijn belangstelling om deze pracht zelf op foto vast te leggen. Deze knoop is nu eindelijk doorgehakt en ik heb een digitale onderwatercamera aangeschaft. De keuze viel op de Sealife DC800 Pro. Deze blog is aangemaakt om jullie mee te laten genieten van de onderwaterpracht en van mijn zoektocht naar de perfecte foto. Ik hoop dat de kwaliteit van de fotos zal verbeteren naar mate mijn kunde in de onderwaterfotografie zal toenemen.